Bosna i Hercegovina     | 28.01.2021. 10:36 |

Ambasada SAD-a u BiH i NATO pomogli Kantonalnoj bolnici u Bihaću

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 28. januara (FENA) - Predstavnici Ambasade Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini i komande NATO štaba u Sarajevu uručili su vrijednu donaciju zaštitne medicinske opreme Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću.

- U današnje vrijeme je zaista suvišno govoriti o važnosti ovakve donacije. Naši prijatelji iz Sjedinjenih Američkih Država prepoznali su naše napore i potrebe, te nam pomogli na najbolji mogući način. Vrijednost zaštitnih odijela, rukavica i maski, vizira i dezinfekcijskih sredstava koje smo dobili je oko 30.000 dolara - kazao je direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić.

Komandant NATO štaba u Sarajevu general Eric Folkestad naglasio je važnost pomaganja saveznika i prijatelja, svih ljudi kojima je potrebna bilo kakva podrška, naročito u vrijeme pandemije koronavirusa.

- Tu sam u ime Američke ambasade u Bosni i Hercegovini i evropske komande NATO-a, s obzirom na to da za nas nema dileme kada prijatelji i saveznici trebaju pomoć. Koristimo sve naše resurse i potencijale kako bi u ovom teškom vremenu podržali što više medicinskih ustanova, jer niko se s ovim što nas je sve zadesilo ne može boriti samostalno - riječi su generala Folkestada.

Donirana oprema će odmah biti na raspolaganju zaposlenom osoblju i pacijentima na Covid - odjelima, gdje se samo trenutno liječi više od 30 građana Unsko-sanskog kantona sa težom kliničkom slikom.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta