Kultura     | 28.01.2021. 12:18 |

Počelo HUB takmičenje studentskih udruženja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. januara (FENA) - U okviru obilježavanja Međunarodnog dana obrazovanja, Homework Hub Sarajevo organizirao je takmičenje za osam studentskih udruženja koje ima za cilj da motivira studentska udruženja da u naredna tri mjeseca učlane što veći broj članova u Homework Hub i time osiguraju školarinu za jednog studenta.

Homework HUB ima namjeru finansirati u školskoj 2021/2022. godini studenta fakulteta čije udruženje učlani najviše članova u periodu od tri mjeseca.

Cilj postojanja tog HUB-a je promoviranje obrazovanja, nauke i mladih, te je ovo takmičenje jedan od načina da približe nauku i važnost obrazovanja mladima.

Svakog ponedjeljka će biti objavljen presjek novih članova, a proglašenje pobjednika bit će upriličeno u prostorijama HUB Homeworka 25. aprila 2021. godine.

Takmičarska udruženja su: Asocijacija studenata Fakulteta zdravstvenih studija (UNSA), Asocijacija studenata Stomatološkog fakulteta STUDENTIST (UNSA), Asocijacija studenata Prirodno-matematičkog fakulteta (UNSA), Udruženje studenata Elektrotehničkog fakulteta STELEKS (UNSA), BOHEMSA - Udruženje studenata medicine (Lokalni komitet Sarajevo), Studentska asocijacija Filozofskog fakulteta STAFF (UNSA), Udruženje Vijeće studenata Mašinskog fakulteta MAŠINAC (UNSA) i Udruženje studenata Fakulteta islamskih nauka (UNSA).

Homework HUB je prvi univerzitetski HUB takve vrste u Bosni i Hercegovini i namijenjen je svim srednjoškolcima i studentima.

Namjena HUB-a je okupljanje što većeg broja mladih da zajedno ili individualno uče, pripremaju ispite, rade na inovacijama, a da pri tome budu u opuštenoj motivirajućoj atmosferi, gdje mogu popiti kafu ili sok za vrijeme pauze.

Također, Homework HUB ima za cilj da bude prvi naučno-istraživački centar pristupačan studentskom tijelu i da im svi materijali budu na dohvat ruke, saopćeno je.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta