Bosna i Hercegovina     | 28.01.2021. 12:35 |

Održana prva redovita sjednica novog saziva Vlade Distrikta

FENA Saopćenje

BRČKO, 28. siječnja (FENA) - Na prvoj redovitoj sjednici novog saziva Vlade Brčko distrikta BiH na prijedlog Odjela za zdravstvo i ostale usluge usvojen je Program utroška sredstava za dodjelu tekućeg transfera za javne fondove Fondu zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH za razdoblje od 1. 1. do 31. 3. 2021. godine u visini od dva milijuna maraka.

Usvojen je i Program utroška sredstava za dodjelu tekućeg transfera za zdravstvo JZU „Zdravstvenom centru Brčko“, Brčko distrikt BiH, za razdoblje od 1. 1. do 31. 3. 2021. godine u visini od tri milijuna maraka, priopćeno je iz Vlade Distrikta.

Na prijedlog Odjela za javnu sigurnost odobrene su smjernice za niz pravilnika i to: pravilnik o aktivnostima i mjerama zaštite i spašavanja; pravilnik o odjeći i oznakama pripadnika jedinica i timova za zaštitu i spašavanje; pravilnik o vrsti i količini opreme i materijalno-tehničkim sredstvima koje koriste Stožer za zaštitu i spašavanje, jedinice, timovi i povjerenici zaštite i spašavanja; pravilnik o vrsti, kriterijima i postupku za dodjelu priznanja i nagrada u sustavu zaštite i spašavanja; pravilnik o sadržaju i načinu vođenja evidencije obveznika zaštite i spašavanja i pravilnik o načinu upotrebe znaka zaštite i spašavanja za vrijeme stanja prirodne i druge nesreće.

Članovi Vlade primili su k znanju Informaciju Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu o problemu isplate novčanih sredstava udrugama građana za 2021. godinu. Informacija je proslijeđena u skupštinsku proceduru.

Vlada Brčko distrikta BiH razmatrala je Nacrt zakona o izmjeni Zakona o službenicima i namještenicima u Skupštini Brčko distrikta BiH, koji je predložio zastupničkog kluba SNSD-a, SDA, HDZ-a i PDP-a te je konstatirala da nema primjedbi na navedeni nacrt zakona. Razmatran je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u tijelima javne uprave Brčko distrikta BiH i konstatirano je da nema primjedbi na navedeni nacrt zakona, a koji je također predložen od istog zastupničkog kluba.

Na današnjoj sjednici usvojene su izmjene Odluke o imenovanju članova Jedinice za implementaciju projekta "Luka Brčko".

Na prijedlog Odjela za obrazovanje usvojene su smjernice za izradu sljedećih pravilnika: pravilnik o sadržaju javnih isprava koje izdaju akreditirane i licencirane visokoškolske ustanove na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine; pravilnik o načinu vođenja matičnih knjiga i evidencija o izdanim diplomama i dodatcima diploma; pravilnik o izmjeni i dopuni Pravilnika o sadržaju, postupku upisa i načinu vođenja registra visokoškolskih ustanova na području Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i pravilnik o drugim načinima obrazovanja učenika u Brčko distriktu BiH.

Usvojen je Zaključak o davanju suglasnosti na Nacrt pravilnika o elektroničkom podnošenju poreznih prijava na prijedlog Direkcije za financije BiH.

Članovi Vlade usvojili su i Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Akcijski plan za provedbu Strategije Bosne i Hercegovine za sprječavanje širenja oružja za masovno uništavanje na prijedlog Odjela za javnu sigurnost te Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Prijedlog okvirnog programa izvještavanja o provedbi međunarodnih ugovora o ljudskim pravima za razdoblje 2020. – 2025. godine, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'