Ekonomija     | 31.01.2021. 16:03 |

Predstavljanje rezultata realiziranog projekta o poduzetništvu žena u FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. januara (FENA) - Rezultati realiziranog projekta "Osnažene žene za snažne zajednice/Podrška poticajnom okruženju za razvoj poduzetništva žena u FBiH" bit će predstavljeni na konferenciji za medije koja će biti održana 12.00 sati u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu u ponedjeljak 1. februara.

Medijima će se obratiti federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić, direktorica Gender Centra FBiH Ana Vuković, načelnik Općine Vogošća Edin Smajić, predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH Aida Zubčević i predsjednica Kluba za podršku poduzetništva žena Općine Vogošća Lidija Sejdinović.  

Na konferenciji će biti predstavljeni ključni rezultati i postignuća ovog projekta koji direktno doprinose realizaciji Akcionog plana za razvoj poduzetništva žena u Federaciji BiH 2018.-2020., kao i Strateškog cilja 1 Gender akcionog plana BiH 2018.-2022. 

Također, bit će predstavljeni i planovi o nastavku saradnje novoosnovanih klubova za podršku poduzetništva žena u partnerskim općinama, Udruženja i lokalnih zajednica. 

Konferencija za medije bit će održana uz maksimalno poštivanje Naredbi i Preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva usvojenih Zaključkom od 28. januara ove godine, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo