Bosna i Hercegovina     | 29.01.2021. 14:25 |

Dodik- Al Ahmadi: Odnosi BiH i Kraljevine Saudijske Arabije izuzetno dobri

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. januara (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Osamaha Dakhela R. Al Ahmadija.

Dodik je istakao da su politički odnosi BiH i Kraljevine Saudijske Arabije prijateljski i izuzetno dobri, ali, i da postoji značajan prostor za unapređenje saradnje, prije svega na ekonomskom i investicionom planu.

Naglasio je značaj unapređenja ekonomske saradnje, posebno u segmentu ulaganja potencijalnih investitora iz Saudijske Arabije u BiH, za što postoje brojne mogućnosti. Razgovarano je i o aktivnostima na organizaciji susreta s potencijalnim poslovnim ljudima iz Saudijske Arabije koji su zainteresovani za investiranje u BiH.

Predsjedavajući Dodik i ambasador Al Ahmadi su izrazili interes za nastavak aktivnosti na unapređenju ugovornog regulisanja bilateralnih odnosa, kao i na unapređenju saradnje u ekonomiji, turizmu i brojnim drugim oblastima. 

Na sastanku je istaknuta i važnost organiziranja i razmjene posjeta na visokom i najvišem nivou, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom