Bosna i Hercegovina     | 29.01.2021. 14:44 |

Vlada HNŽ-a studentima uplatila stipendije za posljednje tromjesečno razdoblje

FENA Saopćenje

MOSTAR, 29. siječnja (FENA) - Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) uplatila je danas za 2690 studenata, koje stipendira i subvencionira, iznos za posljednje tromjesečno razdoblje 2020. godine.

Vlada stipendira 2600 studenata mjesečnim iznosom od 120 maraka, dok za potrebe smještaja u studentske domove isplaćuje mjesečnu subvenciju za njih 90 u iznosu od 189 maraka.

"I ove smo godine u Proračunu izdvojili značajna sredstva za potporu obrazovanju, posebice našim studentima kojima ovakva pomoć zasigurno puno znači. Osim što svake godine izdvajamo sredstva za ovaj oblik potpore, onima koji završe studij nastojimo pomoći i u stjecanju Zakonom definiranog prvog radnog iskustva kroz pripravništvo. Vlada će, uz potpornu, uvijek nastojati zadržavati i onu razvojnu dimenziju Proračuna, a svako ulaganje u obrazovanje i naše mlade višestruko je ulaganje u bolju sutrašnjicu i u očuvanje demografske slike naše županije", kazao je predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg.

Inače, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije donijela je Odluku o dodjeli stipendija i subvencija smještaja u studentske domove i za akademsku 2020. / 2021. godinu. Ukupno 2690 studenata ostvarilo je pravo na stipendije i subvencije, a danas im je izvršena i uplata za posljednje tromjesečno razdoblje 2020. Godine, priopćili su danas iz županijske Vlade.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom