Bosna i Hercegovina     | 29.01.2021. 15:39 |

PKFBiH pokrenula akciju pomoći ugroženima zemljotresom u Hrvatskoj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. januara (FENA) - Privredna komora FBiH (PKFBiH) je u suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK), te uz asistenciju Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mostaru i Ambasade RH u BiH, pokrenula humanitarnu akciju za pomoć nastradalim područjima Sisačko-moslavačke županije (Petrinja, Glina, Sisak…) u Hrvatskoj.

Humanitarna akcija će biti provođena od 1. do 15. febuara ove godine.

HGK u suradnji sa Županijskom gospodarskom komorom Sisačko-moslavačke županije sačinila je popis hitno neophodnog građevinskog materijala za nastradala područja, koji uključuje crijep, letve, daske, građu, dimnjake, OSB ploče, vapno, cement, blok, opeku, željezne armature, limene ploče za krovišta, elektromaterijal, vodovodni i kanalizacijski materijal za izradu priključaka.

PKFBiH je uputila molbu svim privrednim subjektima na području Federacije BiH da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu doniranjem tog građevinskog materijala. Također je uputila molbu privrednim subjektima koji u svom proizvodno – prodajnom asortimanu imaju te proizvode da PKFBiH dostave dopis o vrsti, količini i vrijednosti doniranih proizvoda, a sve one koji to nemaju mogu izabrati firmu koja proizvodi i prodaje navedene proizvode te ih kupiti, a onda poslati u Komoru dokument iz kojeg se vidi koliko kojeg proizvoda su kupili, gdje, kao i vrijednost kupljene robe, saopćeno je PKFBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana