Bosna i Hercegovina     | 01.02.2021. 15:51 |

Sindikat ALM BiH: Problemi Agencije mogli bi se sistemski rješavati kroz izmjenu Zakona

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. februara (FENA) - Sindikat Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH (ALM BiH) ukazuje na nedostatak kadra koji je ključan na određenim pozicijama za funkcionisanje te agencije.

- Probleme koji nas opterećuju, od formiranja Agencije, mogli bi se sistemski rješavati kroz izmjenu Zakona o lijekovima BiH u kojem bi Agencija bila regulatorno tijelo. Tako bi dobila mogućnost da samostalno odlučuje o prijemu i zapošljavanju stručnih ljudi i svom materijalnom statusu svih uposlenika. Tako rade agencije iz okruženja - navodi se.

U saopćenju za javnost naglašava se da je ‘Agencija u službi očuvanja i unaprjeđenja zdravlja stanovništva BiH. Stoga ne možemo je tretirati kao običnu birokratsku instituciju’.

- Ovih dana se puno govori o vakcinama Covid - kad dolaze, koje dolaze, hladni lanac. Odgovorno tvrdim, sve koje budu upućene na našu Agenciju biti će tretirane kao i svi ostali lijekovi za koje se radi kontrola kvaliteta lijeka po zatraženim laboratorijskim parametrima - naglašava se u saopćenju za javnost koje potpisuje predsjednik Sindikata Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Ramo Rustemović.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo