Bosna i Hercegovina     | 01.02.2021. 15:55 |

Šiljegović primio u nastupnu posjetu novog komandanta EUFOR-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. februara (FENA) - Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović primio je danas u nastupnu posjetu komandanta snaga Evropske unije (EUFOR) u BiH general-majora Alexandera Platzera.

Šiljegović je komandanta EUFOR-a upoznao o aktivnostima Kancelarije parlamentarnog vojnog povjerenika BiH. Posebno je pomenuo oblasti u kojima se profesionalna vojna lica najčešće žale na kršenja njihovih prava, kao i terenske posjete jedinicama Oružanih snaga BiH kao ključnu aktivnost institucije parlamentarnog vojnog povjerenika BiH.

Osvrnuo se i na mjere i aktivnosti koje su unutar Oružanih snaga BiH preduzete u vrijeme pandemije virusa korona, kao i na zdravstveno stanje vojnog osoblja, te njihovu sposobnost da izvršavaju najsloženije zadatke u uslovima pandemije.

General Platzer informisao je parlamentarnog vojnog posvjerenika BiH o zadacima EUFOR-a u 2021., stavljajući poseban naglasak na partnersku saradnju sa Oružanim snagama BiH u uništavanju viškova naoružanja i municije, akcijama humanitarnog deminiranja, obuci profesionalnih vojnih lica u Oružanim snagama BiH i izvođenju zajedničkih vježbi.

Tokom susreta zajednički je konstatovano da je saradnja između Kancelarije parlamentarnog vojnog povjerenika BiH i EUFOR-a na visokom nivou. Sagovornici su naglasili da takva saradnja treba da bude nastavljena i maksimalno unaprijeđena u svim oblastima, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo