Regija     | 01.02.2021. 20:50 |

Brnabić: Do kraja veljače u Srbiju stiže oko 100.000 doza Pfizerova cjepiva

FENA Agencije

BEOGRAD, 1. veljače (FENA) - U Srbiju je u ponedjeljak dopremljeno još 9360 doza cjepiva Pfizer/BioNTecha, priopćila je srbijanska premijerka Ana Brnabić i najavila isporuku još tri pošiljke od oko 100.000 doza cjepiva tog farmaceutskog konzorcija do kraja veljače.

Brnabić je za TV Prva rekla da će sljedećeg ponedjeljka Srbija dobiti još 8190 doza, 15. veljače 40.950, a 22. veljače dodatnih 46.800 doza Pfizerova cjepiva.

"Uz to, očekujemo i danonoćno pregovaramo s još nekim proizvođačima. Do kraja veljače dobit ćemo još jedan značajan kontigent cjepiva drugog proizvođača”, rekla je Brnabić, ne precizirajući o kojoj farmaceutskoj kompaniji je riječ.

Brnabić je priopćila da je u Srbiji, od početka cijepljanja 24. prosinca prošle godine, do danas popodne cijepljeno oko 463.000 ljudi, a 10.000 ih je u međuvremenu primilo i drugu dozu, te da se kampanja masovne imunizacije nastavlja.

"Pred nama je veliki izazov da unaprijedimo naše kapacitete zato što ćemo morati docijepiti 463.000 ljudi paralelno s tim dok cijepimo sve ostale građane", rekla je Brnabić.

Srbija trenutno koristi tri cjepiva - Pfizerovo, ruski Sputnjik V, te kineski Sinopharm, kojeg je početkom siječnja isporučeno oko milijun doza i zasad ima najveći udio u kampanji imunizacije, po kojoj je Srbija, uz Veliku Britaniju, među vodećim zemljama u Europi po brju cijepljenih na 100.000 stanovnika.

Srbijanske zdravstvene vlasti prijavile su u ponedjeljak 18 smrtnih slučajeva od posljedica covida-19 u posljednjih 24 sata, te još 1739 novozaraženih.

Na covid odjel beogradskog KBC-a "Dragiša Mišović" danas su, zbog infekcije koronavirusom, primljeni nekadašnji predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i njegova supruga Dragica, te jedan član njihova osiguranja.

Prema izvješćima beogradskih medija, Nikolić ima obostranu upalu pluća i na terapiji je kisikom, dok njegova supuga ima blažu kliničku sliku.

Na liječenju od covida-19 donedavno je bio i Nikolićev prethodnik na dužnosti šefa države Boris Tadić, prenosi Hina.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana