Bosna i Hercegovina     | 02.02.2021. 12:13 |

U Odžaku počela izgradnja stanova za socijalno ugrožene porodice

FENA Saopćenje

ODŽAK, 2. februara (FENA) - Regionalnim stambenim programom planirano je zbrinjavanje oko 27.000 porodica u četiri države regije, dok će u Bosni i Hercegovini biti trajno zbrinuto oko 5.400 porodica.

Na području Posavskog kantona, planirana je izgradnja tri višestambena objekta u općinama Domaljevac - Šamac, Orašje i Odžak procijenjene vrijednosti preko 2,6 miliona KM sa ukupno 54 stambene jedinice.

U općini Odžak danas je ozvaničen početak izgradnje višestambenog objekta sa 20 stambenih jedinica. Implementator projekta na području Federacije BiH je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Svečanosti polaganja kamena temeljca pored predstavnika Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike Županije posavske, načelnice općine Odžak Nade Ćulap, prisustvovao je i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić koji je kazao da se realizira jedan od najznačajnijih projekata za BiH u provedbi Aneksa 7.

- Europska unija sa donatorima izdvojila je značajna sredstva za ovu namjenu. U nekim općinama i gradovima smo predali objekte na korištenje. Ovdje u Odžaku započinjemo izgradnju jednog funkcionalnog objekta. Završetkom objekata mijenjamo izgled mjesta jer poklanjamo lokalnim zajednicama najkvalitetnije stambene zgrade koje su namijenjene najugroženijim porodicama koje nemaju krov nad glavom - istakao je ministar Ramić.

Vlastita kontribucija lokalne zajednice je važna za ovaj projekat.

- Moramo pohvaliti rukovodstvo općine na ažurnosti u izdavanju svih potrebnih dozvola, priključaka na komunalnu infrastrukturu i dodjeli zemljišta. Zajedničkim naporima i sinergijom želimo doći do konačnog cilja i osigurati što više porodica u stambenom zbrinjavanju, pogotovo porodica koje se žele vratiti u svoja mjesta prijeratnog življenja – zaključio je Ramić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!