Bosna i Hercegovina     | 02.02.2021. 15:02 |

Ministarstvo civilnih poslova ugostilo Ednu Šunjić

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. februara (FENA) - Reprezentativka Specijalne olimpijade BiH Edna Šunjić boravila je danas u posjeti Ministarstvu civilnih poslova BiH.

Šunjić je članica udruga "Oaza", "Život sa Down sindromom", liderica Specijalne olimpijade BiH i drugih.

Sa sedamnaest godina postigla je uspjehe zbog kojih je ponos Bosne i Hercegovine. Kao reprezentativka Specijalne olimpijade BiH, na Zimskoj olimpijadi u Austriji, 2017. godine donijela dvije zlatne medalje u BiH.

U pratnji Edne Šunjić bile su  Ednina majka Sabina Šunjić, inkluzivna liderica Aldina Husejinović, mentorica Sanja Tanović i izvršna direktorica Specijalne olimpijade u BiH Kada Delić-Selimović.

Tijekom susreta ponajviše se razgovaralo o Edninim uspjesima, ali i poteškoćama s kojima se institucionalno susreću roditelji djece s Down sindromom.

Delić-Selimović je istakla da se nada da će Šunjić uspjeti otići na Specijalnu olimpijadu 2022. godine, da će na olimpijadi biti uspješna kao i do sada, ali i da će imati institucionalnu potporu.

Na kraju sastanka je zaključeno da će Ministarstvo uvijek biti potpora ovoj mladoj heroini i da će pratiti i promovirati njen daljnji rad koji se ne ogleda samo kroz skijanje nego i ples, pjevanje, plivanje, stolni tenis i izniman uspjeh u Trećoj gimnaziji koju pohađa.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'