Magazin     | 06.02.2021. 09:43 |

Pripreme za proizvodnju cvijeća koje će ukrasiti Sarajevo

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 6. februara (FENA) - U rasadniku KJKP "Park" u Nedžarićima proizvedene su i uzgojene ciklame, primule, karanfili i već se pripremaju da počnu proizvodnju oko 120.000 komada sezonskih cvjetova kojima će ljetos učiniti parkovske površine u Sarajevu  cvjetnim i uređenim.

- Ovih dana rade se posljednje pripreme za sjetvu sjemena, zalijevanje, prihranu, zagrijavanje staklenika i zemljišta, a nakon toga  nježni i sitni primjerci kontejniranjem u zasebne plastične posude pripremat će se za samostalan rast i cvjetanje - kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP "Park" Aldijana Hamza.

Po njenim riječima, cjelokupan taj posao ima za cilj proizvesti što kvalitetnije i ljepše sadnice cvijeća kojim će već u drugoj polovini aprila početi uljepšavanje brojnih lokacija, zelenih površina, mostova, šetališta u Sarajevu, ali i šire.

Ujedno sa vanjskim, sezonskim cvijećem, proizvodi se i bogat asortiman balkonskog cvijeća.

- U 'Parkovom' vrtnom centru Flora ove godine u prodaji će biti zanimljiv i bogat asortiman, dosta raznolik i drugačiji u odnosu na ranije sezone. Kao i balkonsko sezonsko cvijeće, u prodaji će biti i sezonsko cvijeće za uređenje vanjskih površina, cvjetnih gredica, arli, žardinjera - kazala je Hamza.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!