Sport     | 02.02.2021. 17:48 |

Košarkašice BiH trenirale u Orenburgu, u četvrtak meč sa Švicarskom

FENA Haris Dedović

SARAJEVO, 2. februara (FENA) - Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine obavila je prvi trening u Orenburgu, gdje će odigrati preostale dvije utakmice u kvalifikacijama za Eurobasket. 

Košarkašice BiH očekuju utakmice protiv Švicarske, 4. februara i Estonije dva dana kasnije.

Nakon četiri kola reprezentacija BiH zauzima drugo mjesto u grupi sa sedam bodova i potrebna joj je pobjeda nad Švicarskom za plasman na Eurobasket.

Selektor Goran Lojo u ovim utakmicama neće moći da računa na tri standardne košarkašice, Maricu Gajić, Tamaru Kapor i Jonquel Jones, što će biti veliki hendikep za bh. tim s obzirom na to da je riječ o igračicama koje su u proteklim mečevima bile ključne u pobjedama. No, u taboru BiH vlada optimizam i uvjerenje da će reprezentacija nakon više od 20 godina izboriti učešće na smotri najboljih evropskih selekcija. 

Lojo je za ove mečeve pozvao 15 igračica, a na spisku su: Milica Deura, Anđela Delić, Nikolina Džebo, Irena Vrančić, Nikolina Babić, Miljana Džombeta, Melisa Brčaninović, Jovana Marković, Matea Tavić, Milina Mišeljić, Sandra Abazović, Courtney Hurt, Nataša Tomasović, Nikolina Delić i Dragana Domuzin.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'