Bosna i Hercegovina     | 03.02.2021. 11:05 |

PSBiH-Komisija nije razmatrala zahtjev opozicije o prikupljanju dokaza o Špiriću

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. februara (FENA) - Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dala je pozitivno mišljenje i Domu preporučila da da saglasnost za ratifikaciju Sporazuma o finansiranju Državnog programa aktivnosti za 2019. godinu, između Evropske unije, koju predstavlja Evropska komisija, i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Usvojen je i u dalju parlamentarnu proceduru upućen Izvještaju o radu Komisije za vanjske poslove za 2020. godinu.

Članovi Komisije usvojili su i Orijentacioni radni plan Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma PSBiH za 2021. godinu.

Komisija je primila k znanju i Izvještaj s online sastanka Stalnog odbora Parlamentarne skupštine Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSSEECP), te Izvještaj sa  Konferencije „Naslijeđe mira - 25 godina Dejtonsko-pariskog mirovnog sporazuma“, koja je održana 15. decembra 2020. godine u  Zagrebu.

Radi odsustva predlagača, članovi Komisije nisu razmatrali poslaničku inicijativu Predraga Kojovića, Aide Baručije, Mirjane Marinković - Lepić i Damira Arnauta „kojom se nalaže Ministarstvu pravde BiH i Ministarstvu vanjskih poslova BiH da u roku od 10 dana od dana usvajanja ove inicijative započnu proceduru traženja, diplomatskim i drugim prikladnim kanalima, informacija i dokumentacije od nadležnih organa Sjedinjenih Američkih Država da je Nikola Špirić bio uključen u javnu korupciju i ostvario korist od nje, uključujući ostvarivanje nepropisne koristi tokom obavljanja javnih funkcija i ometanje javnih procesa tokom svog mandata kao člana Predstavničkog doma PSBiH“, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!