Ekonomija     | 03.02.2021. 12:01 |

Turistička zajednica KS: Zajedničkim djelovanjem obogatiti turističku ponudu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. februara (FENA) - Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić posjetio je Turističku zajednicu Kantona Sarajevo u cilju jačanja saradnje i implementacije zajedničkih projekata.

Tom prilikom, predsjedavajući Povjerenstva u Turističkoj zajednici KS Mufik Muslić upoznao je ministra Avdića sa Programom rada i Finansijskim planom Turističke zajednice KS za 2021. godinu.

U saradnji sa Ministarstvom kulture i sporta KS i Ministarstvom privrede KS, Turistička zajednica KS planira sufinansirati institucije, festivale, kulturno-sportske manifestacije i druge projekte koji doprinose pozitivnom imidžu Kantona Sarajevo i povećanju broja dolazaka domaćih i stranih turista.

Turistička zajednica KS i Ministarstvo kulture i sporta KS su usaglasili procedure i metodologiju sufinansiranja projekata, manifestacija i institucija kulture u Kantonu Sarajevo u 2021. godini. Ministarstvo kulture i sporta će biti uključeno u sve faze i procese inplemantacije projekata i programa sufinansiranja iz predmetnih oblasti.

Jedan od prijedloga ministra Avdića bilo je kreiranje i postavljanje značke Visit Sarajevo na sve institucije kulture, kulturno-sportska udruženja i pojedinačne događaje koji su od zajedničkog interesa za razvoj i promociju turističkih potencijala KS.

Turistička zajednica KS je u proteklom periodu, putem javnih poziva i zaključaka Vlade KS, podržala i sufinansirala blizu 200 različitih projekata iz oblasti kulture i sporta. Zajedničkim djelovanjem sa Ministarstvom kulture i sporta KS, cilj je unaprijediti saradnju u ovim oblastima, ojačati rad institucija i obogatiti turističku ponudu Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Turističke zajednice KS. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta