Sport     | 04.02.2021. 07:10 |

Košarkašice BiH danas protiv Švicarske, pobjeda donosi plasman na Eurobasket

FENA Haris Dedović

SARAJEVO, 4. februara (FENA) - Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas od 12.30 sati u Orenburgu odigrat će susret petog kola grupe C kvalifikacija za Eurobasket protiv Švicarske.

Selektor Goran Lojo u posljednje dvije utakmice kvalifikacija neće moći računati na dvije najbolje igračice Maricu Gajić i Jonquel Jones, kao i na Tamaru Kapor. Uprkos tome, vjeruje da njegova ekipa može ostvariti pobjedu koja bi joj donijela plasman na EP, prvi put nakon više od 20 godina.

- Svakako da će nam nedostajati, svaka ekipa bi imala problem da joj nedostaju takve igračice. Ali učinit ćemo sve da ostvarimo pozitivan rezultat, a to je pobjeda protiv Švicarske koja nas vodi na Eurobasket - istakao je selektor Lojo.

Košarkašice BiH u srijedu su obavile još jedan trening, a obavljeno je i testiranje svih reprezentacija u "balonu" te ustanovljeno da sve imaju negativan PCR test.

Reprezentacija Švicarske doputovala je u Orenburg u podmlađenom sastavu, s obzirom na to da se većina igračica nije moglo odazvati zbog fakultetskih i poslovnih obaveza.

Košarkašice BiH nakon četiri kola zauzimaju drugo mjesto u grupi sa sedam bodova.

Nakon susreta sa Švicarskom reprezentacija BiH završit će kvalifikacije utakmicom s Estonijom 6. februara.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo