Ekonomija     | 04.02.2021. 11:13 |

Glamočak: Povećavati cijenu električne energije u doba pandemije je zločin

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. februara (FENA) - Član Predsjedništva SDS Nedjeljko Glamočak, reagujući na izjavu direktora Elektroprivrede RS Luke Petrovića da će cijena struje za domaćinstva uskoro biti povećana, istakao je da "povećavati cijenu električne energije u doba pandemije, kada ljudi svakodnevno ostaju bez posla, je čista bahatost i zločin prema sopstvenim narodom".

- Ponovo će Elektroprivreda RS svoju nesposobnost u upravljanju resursima koje nam je dala priroda platiti našim novcem, dok vlast godišnje trpa milione KM u džepove vlasnika mini hidrocentrala na osnovu naknade za obnovljive izvore energije koji pored što nam uništavaju rijeke, uzimaju i crno ispod nokta naših građana - naglasio je Glamočak.

On je kazao da građani više neće ćutati dok vlast uvodi nove namete kako bi pratila svoju nesposobnost preko leđa građana Republike Srpske.

- Prirodna bogatstva, prije svega rijeke i rudna bogatstva, kao i naslijeđena elektoenergetska infrastruktura iz bivše države bi trebali biti garant da struja bude jeftin energent za naša domaćinstva. Luka Petrović ponovo priča o tržišnoj cijeni struje za domaćinstva. To je kao kad bi vlast Saudijske Arabije svojim građanima uvela tržišnu cijenu na naftu – objasnio je Glamočak.

On je kazao da je elektroenergentski sektor postao leglo javašluka i poligon za partijska uhljebljavanja i sumnjive nabavke.

- Građani godinama plaćaju naknade za obnovljive izvore energije gdje vlasnici mini hidroeletrana uništavaju naše rijeke za ogroman profit. Za svake izbore u javna preduzeća, hidroelektrane i termoelektrane, se zaposli armija partijske vojske SNSD-a. Dvorske firme dobijaju milionske tendere za poslove koji vrijede desetostruko manje. I sad cijenu javašluka Luka Petrović želi da svali na leđa građana. Neka zna da neće moći – zaključio je Glamočak.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu