Ekonomija     | 04.02.2021. 14:07 |

Vlada FBiH ulaže četiri milijuna maraka u NTF Ploče

FENA Saopćenje

MOSTAR, 4. veljače (FENA) - Vlada Federacije BiH usvojila je informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o stanju realizacije Programa tehničko-tehnološke sanacije i modernizacije infrastrukture Naftnih terminala Federacije (NTF) d.o.o. Ploče s Planom investicija za obnovu i rekonstrukciju infrastrukture NTF d.o.o. Ploče za razdoblje 2019.-2021. godina (siječanj 2021. godine).

Usvojene su izmjene i dopune ovog programa s izmjenama i dopunama Plana investicija, te Program tehničko-tehnološke sanacije i modernizacije infrastrukture NTF d.o.o. Ploče za 2021. godinu s izmjenama i dopunama, priopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Također, Federalna vlada usvojila je informaciju Operatora Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo o kontroli namjenskog utroška financijskih sredstava i praćenju dinamičkog plana realiziranja projekta prema Planu investicija za obnovu i rekonstrukciju Naftnih terminala Federacije d.o.o. Ploče za 2020. godinu, shodno odluci Vlade Federacije BiH od 28. 4. 2020. godine.

Vlada Federacije BiH suglasna je sa zahtjevom ovog gospodarskog društva za investiranje u NTF u iznosu od četiri milijuna maraka u skladu s danas usvojenim programom (Financiranje iz sredstava dokapitalizacije Vlade FBiH).

Vlada je suglasna i da iznos od četiri milijuna maraka maraka bude osiguran iz Proračuna FBiH za 2021. godinu, utvrđenih u razdjelu kapitalnih transfera javnim poduzećima - OTF d.o.o. Sarajevo - za povećanje kapitala NTF d.o.o. Ploče, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije