Bosna i Hercegovina     | 04.02.2021. 14:29 |

Kadrovska rješenja Vlade FBiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 4. veljače (FENA) - Nakon što je dala prethodnu suglasnost za razrješenje vršitelja dužnosti članova Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH, Vlada Federacije BiH je dala prethodnu suglasnost za imenovanje Igora Živka za predsjednika, a Mehmedalije Hadžovića, Adise Omerbegović Arapović, Marija Gadžića, Sejfudina Krnjića, Zorana Zeljke i Saliha Dedića za članove ovog nadzornog odbora, na period od pet godina.

Federalna vlada je, zbog isteka perioda na koji su imenovani, razriješila predsjednika i članove Upravnog odbora Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, te imenovala privremeni UO, u sastavu Branka Galić (predsjednica), Zvonko Landeka, Marina Bera, Edin Obradović, Vesna Brkić, Stana Rotim, Fila Raguž, Ružica Biloš, Snježana Marić, Nedžad Hadžić i Petar Radoš (članovi).

Zbog istog razloga razriješen je i Upravni odbor Univerzitetsko-kliničkog centra Sarajevo, te imenovan privremeni kojeg čine Jasmin Kapetanović (predsjednik), Dželaludin Junuzović, Teufik Orahovac, Amer Ovčina, Feriha Hadžagić - Čatibušić, Samir Muminović, Diana Štimjanin-Kolđo, Nusret Popović, Dalibor Kolak, Amra Karić i Ankica Kolar - Jurčević.

Oba ova upravna odbora imenovana su na period od 60 do 90 dana.

Danas je donesena i Odluka o davanju suglasnost na odluke Upravnog odbora Federalne novinske agencije o imenovanju Elmira Huremovića za direktora i Ilije Muse za zamjenika direktora ove javne ustanove, na mandatni period od četiri godine.

Nadzornom odboru RMU Banovići d.d. Banovići Vlada FBiH je dala prethodne suglasnosti za razrješenje vršilaca dužnosti članova Uprave - direktora i izvršnih direktora ovog privrednog društva, zbog isteka perioda na koji su imenovani, kao i za imenovanje za vršioce dužnosti Fadila Kudumovića (direktor), Elvira Jamakovića (izvršni direktor za tehničke poslove), Damira Mrkonjića (izvršni direktor za investicije i razvoj novih djelatnosti), Jasmine Husić - Mujić (izvršna direktorica za pravne i kadrovske poslove) i Ibrahima Demirovića (izvršni direktor za ekonomske poslove), na period najduže do šest mjeseci.

Za učešće u radu i odlučivanju na skupštinama privrednih društava opunomoćeni su Kenan Osmanagić (Hrvatska pošta d.o.o. Mostar), Jadranko Puljić (Ceste d.d. Mostar), te Jasmina Pašić (Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo) i (RMU Banovići d.d. Banovići).

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom