Regija     | 04.02.2021. 16:56 |

Vučić: Današnja akcija velik udarac za mafiju i organizirani kriminal

FENA Agencije

BEOGRAD, 4. veljače (FENA) - Ovo je veliki udarac za mafiju i organizirani kriminal, ocijenio je u četvrtak srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nakon akcije policije u kojoj je rano ujutro uhićeno 17 osoba osumnjičenih za ubojstva, otmice, iznude i prodaju droge.

Vučić je, u zajedničkom obraćanju s premijerkom Anom Brnabić, nakon sjednice održane u povodu 100 dana nove srbijanske vlade, rekao da je akcija nastavak ranije najavljene odlučne borbe države protiv mafije i organiziranog kriminala. Ocijenio je da je "odlična suradnja MUP-a i Bezbjedno-informativne agencije (BIA)" donijela dobre rezultate i dovela do toga se "ljudima u cijeloj Srbiji može osigurati veća sigurnost".

Beogradska policija uhitila je u četvrtak rano ujutro 17 osoba osumnjičenih za ubojstva, iznude, rektiranje, otmice i dilanje droge, a tijekom dana pretreseno je više od 30 lokacija, uključujući i stadione Partizana i Crvene zvezde, čije se navijačke skupine dovode u vezu s čelnicima uhićene organizirane kriminalne skupine.

Vučić je rekao kako vjeruje da će "borba biti nastavljena" i da takve akcije očekuju "Niš i Vranje, Valjevo i Suboticu i druge gradove".

"Kao što vidite, država je nekoliko mjeseci pratila i tražila dokaze i pobijedila", ustvrdio je Vučić, nakon što je ranije danas i ministar policije Aleksandar Vulin poručio kako se neće dopustiti "stvaranje kriminalnih klanova koji misle da su jači od države".

Premijerka Ana Brnabić je, komentirajući gospodarska i ekonomska postignuća vlade, ocijenila današnju poziciju Srbije "nevjerojatnom", a rezultate kao "nezapamćene u povijesti" jer je prva u Europi po stopi gospodarskog rasta, a druga po broju cijepljenih protiv korona virusa.

"Očekujemo realan gospodarski rast od šest posto, ali za to moramo raditi dan i noć", rekla je Brnabić u zajedničkom obraćanju s Vučićem, prenosi Hina.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo