Regija     | 05.02.2021. 18:26 |

Vučić najavio pokretanje proizvodnje ruskog cjepiva Sputnjik V

FENA Internet

BEOGRAD, 5. veljače (FENA) - Srbija će investirati koliko god bude potrebno u početak domaće proizvodnje ruskog cjepiva protiv koronavirusa Sputnik V, kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.Ta ulaganja Vučić planira do kraja ove godine, prenose srbijanski mediji.

Prema Vučićevim riječima, obavljen je inicijalni razgovor s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom kako bi se pokrenula procedura za proizvodnju. Upravo zbog toga, kako je kazao, Srbiju bi trebala posjetiti i skupina ruskih stručnjaka.

Cilj Srbije, prema Vučićevim riječima, nije samo da Sputnjik V proizvodi za vlastite potrebe već i za izvoz u zemlje regije.

Vučić je kazao kako trenutno nemaju proizvodne kapacitete za Sputnjik V, ali da će ih izgraditi. 

U okviru državne kampanje cijepljenja, građani Srbije trenutno u nacionalnom e-sustavu Ministarstva zdravlja mogu birati između cjepiva kompanije Pfizer Inc-BioNTech, kineskog Sinopharma ili ruskog Sputnjika V.

Od početka epidemije u Srbiji je testirano 2.675.996 uzoraka i registrirano 404.668 zaraženih, službeno je prijavljeno 4.099 smrtnih slučajeva, a stopa smrtnosti je 1,01 posto. 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo