Ekonomija     | 08.02.2021. 13:53 |

Podrška Sindikata BiH rudarima iz Zenice

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. februara (FENA) - Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH) Selvedin Šatorović uime članova i rukovodstva SSSBiH izrazio je punu podršku radnicima RMU Zenica koji su od danas u radničkom neposluhu zbog neisplate toplog obroka i blokade računa rudnika.

- Sramno je i potpuno neprihvatljivo da se u vrijeme pandemije i dodatno otežanih uslova života za sve radnike u našoj zemlji, a posebno rudare, dovodi u pitanje egzistencija njih i članova njihovih porodica. Imajući na umu činjenicu da su od početka pandemije rudari savjesno obavljali svoje svakodnevne poslove i da su, uprkos otežanim uslovima rada, ispunili plan, i osigurali redovno snabdjevanje svih nas električnom energijom, postavlja se pitanje kakva se poruka šalje tim radnicima - navode iz SSSBiH.

Za Sindikat je apsolutno neprihvatljivo da budu uskraćena primanja bilo kojem radniku, posebno u vrijeme kada svoj posao obavljaju u otežanim uslovima.

- Nadamo se da će račun rudnika biti odblokiran i da će rudari dobiti svoj mukotrpno zarađeni novac - saopćeno je iz Službe za informisanje SSSBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo