Bosna i Hercegovina     | 08.02.2021. 13:40 |

SDA ostaje pri stavu da se za gradonačelnika Mostara glasa javno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. februara (FENA) - Stranka demokratske akcije (SDA) ostaje čvrsto pri stavu da se glasanje za novog gradonačelnika Mostara mora dovršiti javno, onako kako je odlukom Gradskog vijeća i započeto.

- Oni koji traže tajno glasanje, i pozivaju OHR da interveniše kako bi se ono nametnulo, očigledno nemaju časne namjere - saopćeno je iz ove stranke.

Kako kažu, cjelokupna bh. javnost, a naročito Mostarci, žele da imaju jasnu sliku o tome ko će podržati dr. Zlatka Guzina iz Koalicije za Mostar, a ko će direktnim glasom „za“ ili uzdržanošću biti na strani Marija Kordića iz HDZ-a. 

Glasanje za gradonačelnika Mostara prije 12 godina, koje je obavljeno tajno, rezultiralo je netransparentnim manipulacijama i izborom kandidata HDZ-a, unatoč postojanju probosanske većine. Nakon toga su uslijedile višegodišnje međusobne optužbe kojima se nije moglo promijeniti ništa, osim zamagliti istina. 

- Zbog toga SDA ovaj put neće pristati na to da se takav scenario ponovi i za gradonačelnika glasa tajno. Od OHR-a tražimo da poštuje volju Gradskog vijeća Mostara, i da se ovaj put nipošto ne miješa u izbor gradonačelnika, jer će to omogućiti nove zakulisne manipulacije - stav je SDA.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo