Bosna i Hercegovina     | 08.02.2021. 15:49 |

Sastanak Cikotića s komandantom EUFOR-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. februara (FENA) - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić sastao se danas u Sarajevu s novoimenovanim komandantom EUFOR-a general-majorom Alexanderom Platzerom. 

Istaknuto je da zajednički odgovori na globalne sigurnosne izove, pomoć u slučaju prirodnih i drugih nesreća, zajedničke vježbe, te razmjena informacija ostaju ključni prioriteti buduće saradnje Ministarstva sigurnosti i Vojnih snaga Evropske unije u BiH. 

Naglašeno je da je ovaj vid saradnje u dosadašnjem periodu bio na izuzetno visokom nivou, te da su EUFOR i Ministarstvo sigurnosti BiH sa svojim agencijama dali veliki doprinos unaprijeđenju sigurnosti građana. 

Ministar Cikotić je upoznao general-majora Platzera s trenutnim aktivnostima Ministarstva sigurnosti BiH, prvenstveno u spriječavanju ilegalnih migracija, borbi protiv organiziranog kriminala i drugih sigurnosnih prijetnji, te posljedicama pandemije. 

Istaknuto je da u svim ovim oblastima postoji potreba za saradnju i razmjenu informacija između ove dvije institucije, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu