Bosna i Hercegovina     | 08.02.2021. 17:09 |

GO HRS Mostar: Jedini smo pokazali odgovornost prema građanima

FENA Saopćenje

MOSTAR, 8. veljače (FENA) - Reakcija Visokog predstavnika u BiH i vraćanje procesa izbora gradonačelnika Mostara na početak pokazali su kako je Hrvatska republikanska stranka (HRS) jedina politička opcija u Gradskom vijeću koja je pokazala odgovornost prema građanima grada Mostara i nacionalnim interesima Hrvata u ovom gradu, priopćeno je iz HRS-a.

"Vraćanje procesa izbora gradonačelnika na početak dokaz je kako ostali vijećnici u Gradskom vijeću ne shvaćaju odgovornost uloge koju su dobili i smatraju da su oni svrha sebi samima, a ne u službi građana. Pokazali su u praksi kako ne posjeduju osnovna znanja funkcioniranja i organizacije tijela u kojem djeluju", ističu iz Gradskog odbora (GO) HRS-a Mostar.

Uz to, po njihovim navodima, zbog činjenice da je HDZ BiH podržao protustatutarni zahtjev SDA, daje se mogućnost Koaliciji za Mostar i BH Bloku da se "kvalitetnije" organiziraju i ovaj put zajedno ponude "probosanskog" kandidata za kojeg će imati 18 ruku.

"Klub HRS-a je na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Mostara u više navrata vrlo jasno dao do znanja da pojedini zahtjevi izneseni od strane pojedinih vijećnika nisu u skladu sa Statutom i Zakonima te da će njihovo eventualno usvajanje dodatno zakomplicirati proces izbora izvršne vlasti u Mostaru. Inzistiranje Salema Marića na protustatutarnom javnom glasovanju, u čemu mu je podršku dao ne samo HDZ BiH, nego i druge stranke je jedan od takvih slučajeva. Vijećnici HRS-a su, što za govornicom, što u razgovorima tijekom pauza, dali do znanja da će usvajanje ovakvog zaključka dovesti do reakcije OHR-a, jer se radi o protustatutarnom činu, ali drugi vijećnici nisu imali sluha za to", podsjećaju iz HRS-a.

Dodaju kako će zbog nestručnosti, neznanja i "ganjanja" osobnih interesa građani Mostara morati gledati reprizu "loše izrežirane predstave".

"Ovim putem pozivamo sve političke subjekte i vijećnike na odgovornost. Građani Mostara su na izbore izašli birati ljude koji će biti u stanju rješavati nagomilane probleme ovog grada, a ne političke predstave. Pozivamo vas da u srijedu okončamo izbor gradske izvršne vlasti, izaberemo gradonačelnika, ma tko god to bio i krenemo raditi posao za koji su nas građani birali", stoji u priopćenju Gradskog odbora HRS-a Mostar.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo