Stranačke aktivnosti     | 09.02.2021. 19:33 |

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

FENA Saopćenje

Danas je predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Amer Jerlagić primio delegaciju zajedničke liste „Moja adresa: Srebrenica“  koju su činili kandidat za načelnika Alija Tabaković, aktuelni zamjenik načelnika Hamdija Fejzić i bivši načelnici Srebrenice Sadik Ahmetović i Ćamil Duraković.

Ovom prilikom su gosti upoznali predsjednika Stranke za Bosnu i Hercegovinu sa enormnim manipulacijama i krađom glasova na štetu bošnjačkih kandidata za načelnika i odbornike.

Delegacija Srebreničana očekuje od političkih lidera u Sarajevu potpunu podršku kako bi se ispravila nedopustiva pljačka glasova i inženjering na štetu preživjelih Srebreničana.

Predsjednik Jerlagić je istakao da Stranka za Bosnu i Hercegovinu ostaje pri svom stavu, a to je da Centralna izborna komisija BiH poništi rezultate proteklih Lokalnih izbora u Srebrenici u potpunosti,  a ne djelimično.

Smatramo da je Centralna izborna komisija BiH u skladu sa Izbornim zakonom BiH dužna raspisati ponovne izbore na svim biračkim mjestima opštine Srebrenica.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu će dati punu podršku zajedničkoj listi  "Moja adresa: Srebrenica".

Još jednom pozivamo SDP da prestane sa kriminalnim izbornim radnjama u Srebrenici kojima pomaže onim političkim subjektima koji negiraju genocid.

Press služba S BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta