Svijet     | 10.02.2021. 09:58 |

Italijanski Pokret pet zvijezda održat će glasanje o podršci vladi Draghija

FENA Internet

RIM, 10. februara (FENA) - Italijanski Pokret pet zvijezda održat će internetsko glasanje svojih članova kako bi odlučili hoće li podržati vladu Maria Draghija tek nakon što mandatar predstavi agendu, rekao je u srijedu čelnik Pokreta Vito Crimi.

Kasno u utorak anti-establišment pokret, najveća grupa u parlamentu, odgodio je glasanje koje je trebalo biti održano u naredna dva dana kako bi se odlučilo o stavu stranke.

- Reći 'da' ili 'ne' Draghiju bilo bi previše pojednostavljeno. Mi želimo da glasamo za program, ali ćemo pričekati da se Draghi sastane sa sindikatima i italijanskim poslovnim lobijem - rekao je Crimi za Corriere della Sera, prenosi Reuters.

Bivši čelnik Evropske centralne banke Draghi (73) sastat će se u srijedu oko podneva s čelnicima glavnih italijanskih sindikata i nacionalnog poslovnog lobija Confindustria, što je posljednji sastanak u njegovom drugom krugu konsultacija s ciljem formiranja nove vlade.

Očekuje se da će do četvrtka podnijeti izvještaj šefu države Italije i predložiti svoju listu ministara.

Crimi je dodao da Pokret neće sudjelovati u vladi koju će voditi Draghi "pod svaku cijenu", ali da ga je on uvjeravao u ključnim politikama.

„Tražili smo neke garancije, dobivajući uvjeravanja o Evropskom mehanizmu stabilnosti, školama, kontinuitetu s vladom (bivšeg premijera Giuseppea) Contea“, rekao je Crimi.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo