Bosna i Hercegovina     | 10.02.2021. 12:54 |

Premijer Herceg i neumski načelnik izrazili spremnost za nastavak suradnje

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. veljače (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg primio je u srijedu novoizabranog načelnika Općine Neum Dragana Jurkovića.

Predsjednik Herceg čestitao je načelniku Jurkoviću na izbornoj pobjedi, istaknuvši dosadašnju dobru suradnju Općine Neum i Vlade HNŽ-a te izrazio spremnost za njezinim nastavkom i unaprjeđenjem, objavili su iz Vlade HNŽ-a.

Govoreći o projektima na području općine Neum, posebno je istaknut projekt sufinanciranja regionalnog odvodnog sustava Komarna-Neum-Mljetski kanal i regionalnog vodovoda Gabela-Svitava-Neum za što je izdvojeno oko 400.000 maraka te izgradnja nove šetnice.

Na poseban način razgovarano je o realiziranju potpora kroz županijski takozvani 'korona zakon', gdje je istaknuto kako je, nakon raspisivanja javnog poziva oko 2000 pravnih i fizičkih osoba ostvarilo pravo na financijsku potporu, od čega je oko 8 posto izdvojeno za neumske gospodarstvenike. 

Također, istaknute su mogućnosti povoljnog kreditiranja u suradnji s Razvojnom bankom FBiH.

Govoreći o potpori Vlade projektima neumske općine, premijer Herceg kazao je kako je za "utopljavanje" OŠ Kardinala Stepinca, s dvoranom Srednje škole izdvojeno 285.241 marku.

"S obzirom na to da HNŽ ima potencijale u prirodnim resursima, što od svih nas traži snažniju potporu unaprjeđenju primarne i prehrambeno-prerađivačke proizvodnje, ali i potporu njihovoj snažnijoj povezanosti s turizmom u kojemu će se nuditi domaći proizvodi, Vlada je pomogla projekt izgradnje pogona za preradu maslina u iznosu od 110.000 maraka. Također, budući da su u tijeku pripreme za početak nove turističke sezone svakako ćemo, sukladno mogućnostima, poduprijeti napore koje općinsko čelništvo čini kako bi unaprijedilo turističku ponudu naše jedine jadranske destinacije", kazao je predsjednik Herceg.

Načelnik Jurković zahvalio je predsjedniku Hercegu na čestitkama upućenim u povodu izborne pobjede, istaknuvši kako vjeruje u nastavak dobre i još snažnije suradnje Općine Neum i Vlade HNŽ-a.

''Koristim ovu prigodu da Vama i članovima Vlade zahvalim na potpori i razumijevanju koje iskazujete za potrebe neumske općine, uvjeren u to kako ćemo i ubuduće zajedničkim naporima, ali uz razumijevanje drugih razina vlasti, završiti nekoliko iznimno bitnih projekata na dobrobit svih građana naše općine'', kazao je načelnik Jurković.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom