Ekonomija     | 10.02.2021. 14:46 |

Potpisan Granski kolektivni ugovor elektroprivredne djelatnosti u FBiH (VIDEO)

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 10. februara (FENA) - Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, predsjednik Sindikata elektroenergetskih radnika FBiH Mevludin Bektić i Dubravko Pervan kao saglasan za Neovisni sindikat uposlenika Elektroprivrede HZHB Mostar potpisali su danas u Sarajevu Granski kolektivni ugovor elektroprivredne djelatnosti u FBiH.

Džindić je na pres-konferenciji nakon potpisivanja naveo da je ugovor zaključen na 36 mjeseci, te da su prava za oko 6.600 radnika ostala na nivou prethodnog ugovora.

- Na ovaj način sindikati daju punu podršku objema elektroprivredama da u narednih 36 mjeseci kroz restruktuiranje i primjenu ovog ugovora dobijemo funkcionalnije elektroprivrede - rekao je Džindić.

Zahvalio je sindikatima i upravama obje elektroprivrede na korektnoj saradnji u prethodnom periodu.

Bektić je istakao da se taj ugovor od prethodnog razlikuje u tome što je zaključen na tri godine i što određeni instituti mogu biiti mijenjani u skladu s iskazanim potrebama poslodavaca i sindikata.

Potpisivanju je prisustvovao i generalni direktor JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo Admir Andelija koji je kazao da su resorno ministarstvo, uprave obje kompanije i oba sindikata iskazali volju i želju da potpisivanjem tog ugovora ne ugroze buduće funkcionisanje sektora.

Pogledajte https://www.fena.ba/video/5400

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1hB6inCCpakSyhKzEtvb2BZRGItACQilh?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo