FENA biznis     | 10.02.2021. 15:05 |

United Grupa ponovo ima najbržu mobilnu mrežu u Evropi

FENA Saopćenje

Mobilna mreža bugarskog operatera VIVACOM, koji je dio United Grupe, drugi put zaredom proglašena je najbržom u Evropi, prema istraživanju kompanije Ookla, globalnog lidera u inteligenciji mobilnih i internet mreža, testiranju aplikacija i tehnologije.

Rezultati istraživanja, zasnovani na analizi više od 54.000 testova sprovedenih u drugoj polovini 2020. godine, u kojem je učestvovalo preko 17.000 VIVACOM korisnika u Bugarskoj, dobiveni su na osnovu mjerenja aplikacije kompanije Ookla - Speedtest[1].

U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluje kompanija Telemach, i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali N1 i Nova BiH.

„Ponosni smo na ovu nagradu koja je rezultat predanog rada na razvoju VIVACOM mobilne mreže. Ovo priznanje je posebno važno u ovom trenutku, jer je 2020. godina zbog pandemije bila izazovna i našim korisnicima su posebno važne bile mobilne komunikacije. Naporno smo radili kako bismo korisnicima ponudili usluge visokog kvaliteta i više mogućnosti za komunikaciju, rad i zabavu tokom ovog teškog perioda. Ova nagrada odaje priznanje tim naporima i dokaz je dobro obavljenog posla “, rekao je izvršni direktor kompanije VIVACOM, Atanas Dobrev.

U septembru prošle godine, kompanija Ookla je prvi put proglasila VIVACOM za najbržu mobilnu mrežu u Evropi za prvu polovinu 2020. godine.

VIVACOM je u julu 2020. godine postao dio holandske kompanije United Grupe, vodećeg telekomunikacijskog i medijskog operatera u Jugoistočnoj Evropi. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u Jugoistočnoj Evropi, posluje u 8 zemalja sa približno 10 miliona korisnika i 11 hiljada zaposlenih na kraju 2020. godine.

O United Grupi:

United Grupa sa sjedištem u Holandiji, vodeći je telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj Evropi. Kompanija posluje u osam zemalja i na kraju 2020. godine ima približno 10 miliona korisnika i 11 hiljada zaposlenih. United Grupa ima najširu pokrivenost mrežom u regionu i nudi korisnicima najatraktivniji izbor TV sadržaja iz cijelog svijeta. Značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, medijski sadržaj i tehnologiju, osiguravaju izvrsnost proizvoda i usluga koje pruža korisnicima. United Grupa je od marta 2019. godine u većinskom vlasništvu BC Partners, jedne od najvećih investicionih kompanija u svijetu.

Za više informacija posjetite https://united.group/ i http://www.unitedmedia.net

 

 

Kontakt informacije:

„Telemach BH” Društvo za pružanje usluga
u oblasti telekomunikacija d.o.o. Sarajevo
Džemala Bijedića 216,
71210 Ilidža, BiH

T +387 33 844 409
F +387 33 452 188
M +387 66 157 512

edina.kuric@telemach.co.ba
www.telemach.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta