Kultura     | 11.02.2021. 12:25 |

'Dječak koji je sanjao more' u petak pred mostarskom publikom

FENA Nada Landeka

MOSTAR, 11. veljače (FENA) - Mostarska publika u petak, 12. veljače, imat će priliku pogledati novu premijeru Pozorišta lutaka Mostar, predstavu "Dječak koji je sanjao more" koju je po tekstu Selme Parisi na pozornicu postavio Zijah Sokolović.

Po riječima redatelja predstave Zijaha Sokolovića, glavni junak priče je dječak koji sanja more.

- To je jedan san koji postoji u svima nama, san o moru, san o prostorima, o nekim beskonačnim prostorima koji su izazov za jednog čovjeka, za našeg dječaka da osvaja i istražuje te prostore i da sanja o tim prostorima… Dječak sanja da će jednog dana biti veliki brod koji će ploviti morima kroz talase, mirne i burne - pojasnio je Sokolović.

Dodao je kako živimo u vremenu gdje se neki snovi sudaraju te kako svi imamo snove i sanjamo.

- Sanjamo snove koje zaboravimo, snove kojih se poslije ne sjećamo, snove koji se poslije nekog vremena ukažu pa se mi sjetimo da smo ih nekad davno sanjali - istaknuo je redatelj.

Autorica teksta Selma Parisi podsjetila je kako je tekst "Dječak koji je sanjao more" napisala 2015. godine koji je tada dobio drugu nagradu na Festivalu hrvatske drame za djecu u Splitu.

- U predstavi imamo video produkciju. Budući da sam ja more ta video produkcija daje jednu posebnu dinamiku predstavi jer u toj sceni s morem imamo i izmjene svjetla, glazbu kao podlogu i igru glumca s glumcem i lutkama - kazala je glumica Nina Popović.

U predstavi igraju Igor Vidačković – dječak, Nina Popović – more, Ali Kamer Aksoy – delfin i Diana Ondelj-Maksumić – odgajateljica.

(...) Zašto ne volim da sanjam? Da li se snovi mogu posuditi? Šta znači, sanjariti, i da li je to pravi san? Da li i vi sanjate? Da li vam i djeca sanjaju? Da li znate šta vam djeca sanjaju? Da li razumijete njihove snove ili i to samo sanjate, napisao je redatelj u najavi predstave.  

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom