Bosna i Hercegovina     | 11.02.2021. 12:52 |

Cikotić i Lungarotti o upravljanu migracijama i povećanju sigurnosti građana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. februara (FENA) - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić sastao se danas u Sarajevu sa šeficom Misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BiH Laurom Lungarotti. Razgovarano je o operativnom provođenju definiranih prioritata u upravljanu migracijama i povećanju sigurnosti građana.

Cikotić i Lungarotti su, između ostalog, prioritet stavili na izvođenje radova i uspostavljanje adekvatnog smještajnog kapaciteta na Lipi kod Bihaća. Na tom lokalitetu već su završeni pripremni radovi, uređenje puta, snabdjevanje vodom, započete su aktivnosti za dovođenje električne energije, a u narednom periodu počet će i postavljanje kontejnera za boravak migranata.

Također, razgovarano je i o drugim projektima povećanja sigurnosti unutar prihvatnih centra u Kantonu Sarajevo, kao i sigurnosti građana u lokalnim zajednicama u kojima se nalaze prihvatni centri.

Istaknuta je važnost što hitnije realizacije ovih projekata, kako bi se poboljšali uslovi smještaja migranata, ali i spriječili sigurnosni incidenti i narušavanje javnog reda i mira, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu