Bosna i Hercegovina     | 11.02.2021. 15:15 |

Narodna skupština RS usvojila Zakon o Gradu Derventa

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 11. februara (FENA) - Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) danas je na redovnoj sjednici usvojila izmjene i dopune Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske te Zakon o Gradu Derventa.

Usvojene su i izmjene i dopune Krivičnog zakonika RS sa amandmanima i Zakona o krivičnom postupku RS, kao i Zakona o gasu sa amandmanima te Zakon o slobodnim zonama RS.

Usvojeni su i Nacrt zakona o notarskoj službi RS, koji je upućen u stručnu raspravu koja će biti provedena u roku od 30 dana, kao i Nacrt zakona o zaštiti od uznemiravanja na radu, također upućen u javnu raspravu.

Na ovoj sjednici su dodijeljeni mandati narodnim poslanicima Borisu Spasojeviću (SNSD), Stevi Joksimoviću (SDS) i Radenku Čupiću (PDP).

Svečanu zakletvu pred Narodnom skupštinom Republike Srpske položio je i novoizabrani ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Nedeljko Ćorić.

Sjednica Narodne skupštine bit će nastavljena u utorak, 16. februara, a u preostalom dnevnom redu je i Prijedlog programa poslova premjera i osnivanja katastra nepokretnosti za period 2021 - 2025. godine te Informacija u vezi sa zahtjevom za podnošenje izvještaja visokog predstavnika o provođenju civilne implementacije mirovnog sporazuma u BiH za period 2009 - 2020. godine – prijedlog Kluba poslanika SNSD.

Preostalo je i očitovanje o Prijedlogu odluke o usvajanju Plana parcelizacije za autoput Banja Luka - Prijedor po skraćenom postupku i Prijedlog Deklaracije o zaštiti rijeka u RS, kao prijedlog narodnog poslanika Igora Crnatka.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo