Ekonomija     | 12.02.2021. 15:25 |

Softić: Idejno rješenje za zgradu CBBiH na 'Hastahani' predstaviti javnosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. februara (FENA) - Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić razgovarao je danas s guvernerom Centralne banke BiH (CBBiH) Senadom Softićem o važnosti realizacije projekta izgradnje objekta CBBiH na lokalitetu "Hastahana".

Softić je informisao predstavnike Općine Centar da je u toku postupak odabira idejnog rješenja za izgradnju zgrade CBBiH na asfaltiranoj parceli koja je do sada bila korištena kao parking, te da izabrano idejno rješenje planiraju predstaviti široj javnosti.  

Istakao je da će značajan dio tog projekta  svakako biti posvećen okolnom uređenju i hortikulturalnim rješenjima, kojim će se budući objekat u potpunosti uklopiti u cjelokupan ambijent lokaliteta "Hastahana" i parka "prof. dr. Nijaz Duraković".

- CBBiH u potpunosti podržava ideju da zelena površina parka 'prof. dr. Nijaz Duraković' bude uređena prema potrebama lokalne zajednice, te će bez zadrške podržati svaku aktivnost na postizanju tog cilja i biti pouzdan partner na realizaciji tog projekta - saopćeno je iz te institucije. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta