Bosna i Hercegovina     | 12.02.2021. 15:34 |

Sanirane stambene jedinice za više od 50 porodica u Općini Stari Grad

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. februara (FENA) - Nalogom načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahima Hadžibajrića prošle godine je za više od 50 porodica s područja te općine riješen stambeni problem.

Za sanacije kuća, stanova, popravke krovova, zamjenu stolarije, ‘utopljavanje’ objekata u kojima žive socijalno ugroženi građani izdvojeno je više od 260.000 KM.

Prema informacijama Službe za investicije i komunalne poslove, putem koje se provodi projekat, na 20 stambenih jedinica sanirani su krovovi, zamijenjena stolarija ili urađeno utopljavanje, dok su 33 porodice koje pripadaju socijalno ugroženoj kategoriji dobile donacije u građevinskom materijalu za radove na objektima u kojim žive.

- Izdvajamo značajna sredstva za ove projekte, a pomažemo isključivo građanima koji te radove ne mogu sami finansirati. Naš je prioritet briga za građane. Kroz ovaj projekat radimo zamjene stolarije, opravku krovova, zamjene fasada i drugo. Naša je obaveza nastaviti sa ovim aktivnostima i pomoći našim građanima jer neki od njih još od vremena agresije na naš grad nisu sanirali kuće - kazao je Hadžibajrić.

Pored individualnih stambenih jedinica, prošle godine su podršku imali i stanovnici zgrade u ulici Paje broj 19 i 21, a u kojoj se nalaze i prostorije mjesne zajednice Mahmutovac. Na zgradi je urađena sanacija krova i utopljavanje. Projekat je koštao oko 27.100 KM. Osim toga, iz budžeta je finansirana i sanacija krova koji je izgorio u požaru na zgradi u ulici Štrosmajerova broj 4, a za te namjene izdvojeno je oko 7.100 KM.

Projekat sanacije stambenih jedinica se nastavlja i ove godine, a prema informacijama nadležne Službe za investicije i komunalne poslove, i dalje će se provoditi na osnovu zahtjeva građana iz prethodnih godina, kao i tekuće godine, te na osnovu sačinjene liste prioriteta i raspoloživih budžetskih sredstava za ovu godinu, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo