Bosna i Hercegovina     | 12.02.2021. 16:15 |

Godišnja sjednica Skupštine BPK odgođena za 23. februar

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 12. februara (FENA) – Godišnja sjednica Skupštine Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde, koja je bila zakazana 16. februara, odgođena je za 23. februar u 10.00 sati – odlučeno je na današnjoj sjednici Kolegija Skupštine.

Usvojen je i zaključak Kolegija da  izbor predsjedavajućeg skupštine  BPK ne predstavlja pitanje vitalnog nacionalnog interesa.

- Pitanje izbora predsjedavajućeg Skupštine BPK Goražde ne predstavlja pitanje vitalnog nacionalnog interesa, jer navedenu odluku ne donosi Skupština BPK Goražde, već izabrani predstavnici naroda na zajedničkom sastanku. O istoj se Skupština BPK Goražde ne izjašnjava, već se Odluka o izboru u skladu sa članom 10. stav (3) saopštava Skupštini BPK  Goražde  – stoji u zaključku.

Navodi se da je članom 68. Poslovnika Skupštine BPK Goražde  regulisano da se mehanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa poteže kad se radi o usvajanju zakona, drugih propisa ili akata za koje se utvrdi da spadaju u listu vitalnih nacionalnih interesa.

- Prisustvom sjednici tri predstavnika klubova naroda, održanoj 9. februara 2021. godine i glasanjem prilikom donošenja odluke  o izboru Predsjedavajućeg Skupštine BPK Goražde, predstavnik Kluba srpskog naroda u Skupštini BPK je dao potpuni legalitet i legitimitet ovom sastanku i predloženoj odluci – navodi se u zaključku Kolegija.

Njime je stručna služba Skupštine BPK  zadužena da u svom daljem radu u pogledu upotrebe pečata i radnih prostorija Skupštine postupa u skladu sa Poslovnikom Skupštine BPK Goražde i donesenim odlukama, uzimajući u obzir donesenu odluku od 9. februara 2021. godine.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo