Kultura     | 12.02.2021. 18:42 |

Ministar Avdić primio rediteljicu i producenta fima "Quo Vadis, Aida?"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. februara (FENA) - Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo (KS) Samir Avdić primio je rediteljicu i producenta filma „Quo Vadis, Aida?“ Jasmilu Žbanić i Damira Ibrahimovića.

Današnjem prijemu pridružio se i premijer Kantona Edin Forto, saopćeno je iz kantonalne pres-službe.

Rediteljica Žbanić je ministru Avdiću predala Zahvalnicu Ministarstvu kulture i sporta KS zbog prethodne konkretne podrške snimanju, ali i promociji ovog izuzetno važnog bosanskohercegovačkog filmskog ostvarenja.

Tokom prijema, u razgovoru je najviše pažnje posvećeno priznanju datom ovom bh. filmu koji govori o genocidu u Srebrenici time što je selektiran među 15 kandidata za ovogodišnjeg Oskara.

I ovog puta je naglašeno da je ovim činom film „Quo Vadis, Aida?“ ušao u uži izbor za najbolji film van engleskog govornog područja.

Tokom današnjeg prijema je bilo riječi i o budućim projektima i planovima Jasmile Žbanić i Damira Ibrahimovića, koje namjeravaju realizirati, a koji su izuzetno zanimljivi i ambiciozni.

- Baš kao što je i do sada bio slučaj, resorno ministarstvo i Vlada KS sa zadovoljstvom će podržati i sve vaše buduće projekte jer ste svojim dosadašnjim filmskim ostvarenjima na najbolji način prezentirali bosanskohercegovačku kinematografiju i kulturu uopšte te pokazali kako su vaši filmovi najbolji ambasadori naše zemlje u svijetu - naglasio je ministar Avdić.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'