FENA biznis     | 12.02.2021. 20:14 |

United Grupa preuzima bugarske operatere Net1 i ComNet Sofia

FENA Saopćenje

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u jugoistočnoj Evropi, postigao je sporazum o preuzimanju 100 posto kapitala bugarskih operatera Net1 i ComNet Sofia.

Sporazum o preuzimanju predstavlja dodatnu akviziciju kompanije VIVACOM, bugarskog operatera United Grupe.

U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluju kompanija Telemach BH i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Nova BH i N1.

Net1 je među vodećim operaterima u Sofijskoj oblasti koji pruža usluge interneta i televizije, kao i integrisana telekomunikacijska rješenja za poslovne klijente, uključujući usluge poput IT podrške, telefonije i video nadzora.

ComNet Sofia je telekomunikacijski operater koji pruža usluge interneta i televizije nove generacije sa sopstvenom optičkom mrežom.

Sporazum, koji podliježe svim neophodnim odobrenjima regulatornih tijela, dodatno će ojačati tržišnu poziciju United Grupe u Bugarskoj kao telekomunikacijskog operatera najnovije generacije i lidera u pružanju visokokvalitetnih inovativnih usluga interneta i televizije. Očekuje se da će transakcija biti završena u drugom kvartalu 2021.

United Grupa je na bugarsko tržište ušla 2020. godine preuzimanjem kompanije VIVACOM, najvećeg telekomunikacijskog operatera u zemlji. U januaru ove godine United Grupa preuzela je najveću bugarsku medijsku kompaniju, Nova Broadcasting Group i objavila da je postigla dogovor o preuzimanju bugarske novinske kompanije Vestnik Telegraf EOOD.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom