Stranačke aktivnosti     | 13.02.2021. 11:19 |

Saopćenje za javnost DNS-a

FENA Saopćenje

Na jučerašnjoj konferenciji za novinare Milorada Dodika i Petra Đokića građani Republike Srpske još jednom su mogli da se učvrste u razloge za promjene. Umjesto prihvatanja odgovornosti za probleme koji su očigledni, dobili smo optužbe Petra Đokića da neko spolja pokušava rasturiti stabilnost Srpske dovodeći je u ravan sa koalicionim odnosima. 

Gdine Đokiću, nije stabilnost Srpske mjerena jačinom smješka koji imate na slikama sa gdinom Dodikom, niti se mjeri rastom broja funkcija na period od godinu dana koliko vam je ostalo. 

Stabilnost Srpske mjeri se njenim međunarodnim ugledom ili cijenom vakcina. I stvar je jasna, duplo je nestabilnija i skuplja za njen narod i to nije krivica nikoga spolja nego vas. 

Gdin Dodik je još jedan dan potrošio kao predsjednik SNSD umjesto da bude srpski član Predsjedništva BiH. 

Predsjednik SNSD ima pravo na svoje brige, ima pravo i na svoje zablude, teške riječi i podjele. Član Predsjedništva BiH ako voli svoj narod ne bi smio da ga dijeli. Od predsjednika SNSD još jednom sam mogao čuti najnoviju prognozu o kraju DNS. Nažalost po SNSD, predsjednik te stranke nije u pravu i sada ga već demantuju vrijeme i činjenice. Kada je DNS donio odluku o izlasku iz koalicije, podsjećam da je  Dodik rekao kako nemamo pojma kakvo nam je stanje u partiji, da će se raspasti i da će mene svi napustiti. Danas, kada nismo razbijeni ucijenama, novcem i pretnjama priviđaju mu se neke apanaže. Jedina apanaža koju DNS ima i koja raste iz dana u dan je narod! Narod koji želi promjene, koji je kada ste rekli da nas neće biti nas je stavio na treće mjesto po snazi i narod sa kojim smo svakoga dana da bi jednom bili prvi i zato što bez DNS-a promjena nema. 

Da smo juče imali člana Predsjedništva, rekao bi predsjedniku SNSD da je nepristojno da narodnu volju i glasove izjednačava sa kupovinom. Rekao bi mu da je za njega svaki građanin jednak i da u onom koji glasa za njega vidi snagu a u onom koji ne glasa opomenu i motiv da bude bolji. Umjesto toga predsjednik SNSD je insinuirao da građani Republike Srpske imaju svoju cijenu jer ne glasaju za njih. Član Predsjedništva BiH je juče zaboravio da se to govori o narodu koji je svoje živote uložio u stvaranje Republike Srpske. Tim životom i tom vjerom u slobodu i vas će na izborima poslati u opoziciju.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom