Svijet     | 14.02.2021. 13:27 |

Pronađena tijela 13 državljana Turske koje su ubili teroristi PKK

FENA Internet

SIRNAK, 14. februara (FENA) - Snage sigurnosti Turske pronašle su tijela najmanje 13 državljana Turske koje su krvnički ubili pripadnici terorističke organizacije PKK. Tijela su pronađena u jednoj od pećina koje su koristili teroristi PKK, u regiji Gara, na sjeveru Iraka, potvrdio je ministar odbrane Turske Hulusi Akar, javlja Anadolu Agency (AA).

Turske snage okončale su antiterorističku operaciju "Kandža-Orao 2" u regiji Gara, koja je pokrenuta u srijedu.

Ministar Akar posjetio je komandni štab operacije gdje je podijelio informacije u toku operacije.

Akar je rekao da je u operaciji, koju je opisao kao vrlo specifičnu i kritičnu operaciju, ubijeno 48 terorista, dvojica su uhvaćena, a regija je uglavnom očišćena od terorističkih organizacija.

"Operacija je završena. Naši kopnene i zračne snage sigurno su se vratile u svoje baze i kasarne", rekao je Akar.

Osvrnuo se i na pronalazak tijela 13 ubijenih državljana Turske.

"Tokom operacije u jednoj od pećina koje su koristili teroristi PKK pronađena su tijela 13 naših građana, koje je PKK ranije otela. Utvrđeno je da je jedan od naših nevinih, nenaoružanih građana ubijen pucnjem u rame, ostalih 12 pucnjem u glavu. Oni su položili svoje živote kao šehidi. PKK je još jednom pokazala svoje podlo i krvničko lice", rekao je Akar.

Akar je dodao kako su teroristi, koji su uhvaćeni tokom operacije, potvrdili da je egzekuciju turskih državljana izvršio terorista PKK odgovoran za pećinu. Svi teroristi odgovorni za ubistvo 13 osoba su neutralizirani u operaciji.

U pratnji Akara u komandnom štabu bili su i načelnik Generalštaba general Yasar Guler, komandant Kopnenih snaga general Umit Dundar, komandant zračnih snaga general Hasan Kucukakyuz te komandant turske mornarice Adnan Ozbal.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo