Bosna i Hercegovina     | 14.02.2021. 14:36 |

Dodik najavio vakcinaciju 2.100 medicinskih radnika iz RS-a u Srbiji

FENA Saopćenje

 

BANJALUKA, 14.februara (FENA) - Lider SNSD-a Milorad Dodik najavio je danas na pres-konferenciji kako će ta stranka predložiti novi zakon o porijeklu imovine i porezu na nezakonito stečenu imovinu, dodavši da se takav zakon već primjenjuje u susjednoj Srbiji.

- Utvrđena je prva verzija prijedloga Zakona o porijeklu imovine, a njegov nacrt bi se već u martu našao na sjednici NSRS - rekao je Dodik, dodavši da bi primjena zakona mogla početi u maju.

Govoreći o aktuelnoj situaciji sa početkom vakcinacije u Republici Srpskoj predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je da se oko 2.100 medicinskih radnika iz Republike Srpske dosad prijavilo za vakcinaciju protiv virusa korona u Srbiji.

Istaknuo je da je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovorio da se 5.000 medicinskih radnika može vakcinisati u Srbiji što će biti učinjeno u Loznici, Sremskoj Mitrovici i Beogradu.

Komentirajući najave dolaska novog visokog predstavnika Dodik je ponovio svoj ranije iznijeti stav da ne treba birati novog visokog predstavnika i da Ured visokog predstavnika u BiH treba zatvoriti te je pozdravio stav Moskve da se OHR zatvori.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta