Bosna i Hercegovina     | 15.02.2021. 08:25 |

Tjelesna aktivnost bez granica - sportske aktivnosti za djecu s Down sindromom

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. veljače (FENA) - Udruga "Zdrav život Kinezis" uz potporu njemačkog Veleposlanstva u BiH, kao i Sportskog saveza Grada Mostara provodi projekt "Tjelesna aktivnost bez granica", koji za cilj ima uključivanje osoba s Down sindromom u sportske aktivnosti.

Iz spomenute udruge pozivaju roditelje djece s Down sindromom da se jave Udruzi za Down sindrom u Mostaru kako bi svoju djecu priključili ovom projektu koji će biti besplatan za sve korisnike.

"Ovim projektom kroz osnovnu obuku i uključivanje u sport i tjelesnu aktivnost osobama s Down sindromom želi se omogućiti zadovoljavanje potrebe za kretanjem, socijalizacijom i druženjem, kao i brigu za zdravlje", istaknuo je voditelj projekta uime udruge "Kinezis" Franjo Lovrić.

U realizaciji projekta svoj doprinos dat će i FPMOZ - Studij kineziologije Sveučilišta u Mostaru, čiji će profesori i studenti provoditi projektne aktivnosti u sportskim dvoranama sveučilišnog kampusa u Rodoču utorkom i četvrtkom od 18 do 19 sati.

Pored sportskih aktivnosti u sklopu projekta bit će organizirano i stručno predavanje psihologa o važnosti podržavajuće okoline, pristupu i prihvaćanju osoba s Down sindromom.

"Nadamo se kako će sama realizacija projekta omogućiti osobama s Down sindromom samostalno sudjelovanje u različitim sportskim disciplinama, kao i da će kroz realizaciju našega projekta stvoriti pozitivna atmosfera i među ostalim sportskim kolektivima u gradu Mostaru koji će svoja vrata otvoriti i za osobe s Down sindromom u skladu sa njihovim mogućnostima", istaknuo je Lovrić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo