Ekonomija     | 15.02.2021. 15:30 |

Omladinska banka Goražde: Raspisan javni poziv za mlade

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 15. februara (FENA) - Četverodnevna godišnja konferencija Omladinske banke u Goraždu danas je okončana zajedničkim sastankom sa predstavnicima Gradske uprave na kojem je raspisan javni poziv za učešće mladih u realizaciji projekata i pokretanju minibiznisa u 2021. godini.

Koordinatorica Omladinske banke Goražde Lejla Žuga podsjetila je da je Omladinska banka u Goraždu prisutna još od 2010. godine te da su partneri koji podržavaju njen rad Grad Goražde i Fondacija Mozaik.

- Članovi odbora Omladinske banke Goražde već duže vremena rade na projektima koji pristižu od mladih iz Goražda. Tokom 2020. godine ostvarili smo najveći broj prijavljenih projekata do sada, što nam je posebno drago i želim da nastavimo taj trend rasta prijavljenih i realizovanih projekata u ovom gradu i u narednom periodu – istakla je Žuga.

Novi javni poziv raspisan je danas te je pružena prilika mladima da apliciraju za projekte i mikrobiznise, a rok za prijavu je 15 dana.

- Mladi iz Goražda i ove godine moći će posredstvom kreativne projektne aplikacije ostvariti iznos od maksimalno 1.500 KM za realizaciju svoje ideje, dok će oni koji se žele okušati u mikropoduzetništvu moći predstaviti ideju za čiju je realizaciju potrebno ne više od 2.500 KM. Na ovaj način Omladinska banka sa svojim partnerima povećava učešće mladih u razvoju lokalnih zajednica kroz aktivnu ulogu u procesima donošenja odluka te pružanje podrške aktivnostima mladih u njihovim zajednicama kroz dodjelu bespovratnih novčanih sredstava projektima neformalnih grupa mladih – pojasnila je ona.

Podsjetila je da je od osnivanja Omladinske banke Goražde uloženo 108.000 KM, od čega je 40.000 KM podrška Gradske uprave.

- Imamo veoma lijepu saradnju sa Gradskom upravom Goražde, koja nas podržava. Nadamo se da će se ta saradnja nastaviti i dalje. Ostala finansijska sredstva su od Fondacije Mozaik, te doprinosa zajednici što je veoma bitno naglasiti, fizičkih lica i privrednih subjekata sa područja BPK Goražde. Svi koji žele da učestvuju, da napišu projekte, prijave svoje mikrobiznise, mogu se obratiti nama lično te posjetiti našu stranicu Omladinska banka Goražde, a također i stranicu Fondacije Mozaik www.lonac.pro. – istakla je koordinatorica Omladinske banke Goražde.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo