Bosna i Hercegovina     | 15.02.2021. 15:33 |

Gradi se spomen-obilježje poginulim duvanjskim braniteljima

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 15. veljače (FENA) - Udruge proistekle iz Domovinskog rata iz Tomislavgrada planiraju u Kupresu izgraditi spomen-obilježje i spomen-sobu za sve poginule branitelje te općine.

Podršku i potporu u tom projektu dobili su i od novoizabranog načelnika Tomislavgrada Ivana Buntića koji se tim povodom sastao s predstavnicima spomenutih udruga.

 Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Tomislavgrad Bože Radoš potvrdio je Feni da je idejni projekt budućeg spomen-obilježja na Kupreškom polju gotov i da će ono biti posvećeno svim Duvnjacima koji su poginuli na bojišnici u Šuici i općini Kupres.

- Spomen-obilježje u obliku betonskog križa bit će postavljeno u blizini magistralne prometnice Kupres- Šuica, na dijelu koje pripada Sportsko-rekreacijskom centru Adria ski koje je za spomenutu nakanu poklonjeno braniteljskim udrugama od strane vlasnika centra Zvonke Bagarića - kazao je Radoš.

Dodao je kako još uvijek ne zna kolika će biti novčana vrijednost cijelog projekta.

Inače, u protekle dvije godine udruge branitelja iz Domovinskog rata s područja općine Tomislavgrad završile su izgradnje spomen-obilježja poginulim Duvnjacima na lokalitetu zvanom Pomen gdje je bila nekadašnja ramsko-jablanička bojišnica te na Pidrišu koje je pripadalo uskopaljskoj bojišnici.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo