Bosna i Hercegovina     | 15.02.2021. 20:02 |

Inzko čestitao novoizabranom gradonačelniku Mostara

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. februara (FENA) - Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko uputio je čestitke novoizabranom gradonačelniku Grada Mostara Mariju Kordiću, kao i Gradskom vijeću Mostara, na tome što su izbor za gradonačelnika završili sa velikom ekspeditivnošću.

Također, čestitao je i svim Mostarcima koji su sudjelovali u izbornom procesu nakon dugih 12 godina.

- Građani Mostara konačno su, nakon 12 godina, opet dobili svoj glas, današnjim izborom novog gradonačelnika Mostara provedenim u skladu sa Statutom Mostara, kao završnim korakom u ovom izbornom ciklusu. Molim novog gradonačelnika i novo Gradsko vijeće da ne izgube ni jedan dan i počnu raditi na rješavanju mnogobrojnih problema koja opterećuju svakog građanina Mostara. Zbog toga, sve stranke u Gradskom vijeću treba da što više surađuju. Pred vama je ogromna odgovornost i duga lista prioriteta kako biste izgradili prosperitetnu budućnost Mostara i iskoristili sve njegove potencijale da bi on postao ekonomski dinamičan grad - rekao je Inzko.

Zahvalio je i Zlatku Guzinu na fer-plej pristupu, integritetu, te na njegovom doprinosu izgradnji nove atmosfere suradnje i pomirenja u Mostaru u istinskom smislu njegove ljekarske zakletve prema kojoj su svi ljudi braća i sestre, saopćeno je iz OHR-a. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana