Bosna i Hercegovina     | 15.02.2021. 20:12 |

Kordić: Pokušat ću ne politizirat probleme Mostara već ih rješavat (VIDEO)

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 15. veljače (FENA) – Novoizabrani gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić (HDZ BiH) poručio je građanima Mostara da je njegova misija radit za njihovu dobrobit i da će pokušat ne politizirat probleme Grada već ih rješavat.

- Iznimno sam ponosan što sam izabran za gradonačelnika. Možete očekivati da ću se jako zalagati da sve ono što smo iskomunicirali u predizbornoj kampanji i ostvarimo i da će moja misija biti rad na dobrobit građana Mostara - kazao je Kordić u izjavi za medije.   

 On je prethodno vijećnicima poručio da će svo svoje znanje, vještine i energiju koju ima, uložiti da u Gradu Mostaru sutra bude bolje.

Podsjetio je na emotivan govor protukandidata Zlatka Guzina, koji je rekao "da u svakom derbiju mora biti netko tko je izgubio".

- Tu se ne slažem. Ovo je, naime, bio derbi za Mostar. Ovdje nema gubitnika, ovdje je pobjednik Grad Mostar. Očekujem od svih vijećnika da krenemo svi zajedno raditi kao jedno tijelo, jedna duša. Da jedni drugima pomažemo i upozoravao na nepravilnosti koje bi se, eventualno, u radu i u najboljoj volji mogle pojaviti - istaknuo je novi gradonačelnik.

 Dodao je kako će mu prioritet biti deponij Uborak kako bi se našlo dugoročno rješenje za odlaganje otpada u Mostaru.

 Što se tiče koalicijskih partnera i suradnje u Gradskom vijeću, rekao je kako su otvoreni za sve koalicije i da su svi pozvani da pričaju o problemima grada.

- Moja zamisao je da idemo u široku koaliciju, da o problemima grada Mostara tražimo konsenzus svih 35 vijećnika. Primarno sam liječnik te ću pokušati ne politizirat probleme Grada već ih rješavat - poručio je Kordić.  

Salem Marić (SDA) novoizabrani predsjednik Gradskoga vijeća čestitao je novom gradonačelniku, svojim zamjenicima i svim vijećnicima Gradskog vijeća Mostara na, kako je kazao, konstruktivnoj sjednici.

- Izvinjavam se u svoje ime i uime Koalicije za Mostar što ste proteklih dana mogli vidjeti neke nemile scene, u samom Gradskom vijeću, a nismo imali priliku čuti nijedno obrazloženje od onih koji su tražili odgađanje sjednice i predlagali rotiranje gradonačelnika. Koalicija za Mostar to je prihvatila samo s dobrom namjerom, da se skinu sve etikete s Koalicije i Stranke demokratske akcije - istaknuo je Marić.

 Podsjetio je kako je ovo treći izborni ciklus - 2004., 2009. i 2020. godine gdje su Bošnjaci grada Mostara, odnosno pro bosanskohercegovačke stranke imale većinu, ali nažalost nijednom nisu uspjeli dobiti gradonačelnika.

- To  je do nas. To pitanje ćemo morati postaviti sebi, a ovom prilikom pozivam sve na jedno veliko zajedničko jedinstvo koje nikad nije bilo potrebnije - poručio je Marić.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/5423

 Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1W_qSDDYM1eZ2dOJ38EaEhx6FdSQqb1LT?usp=sharing

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo