Najave     | 16.02.2021. 07:50 |

Okrugli sto o temi 'Invaliditet i seksualno i rodno zasnovano nasilje'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. februara (FENA) - Udruženje slijepih Kantona Sarajevo, u partnerstvu sa Informativnim centrom za osobe sa invaliditetom ˝Lotos˝ Tuzla, danas u Sarajevu organizira okrugli sto u cilju promocije projekta ˝Invaliditet i seksualno i rodno zasnovano nasilje - građenje kapaciteta protiv seksualnog i rodno zasnovanog nasilja˝.

Namjera organizatora je upoznati relevantne institucije i organizacije sa projektom i ciljevima projekta te ih motivirati na aktivnije učešće u rješavanju problema seksualnog i rodno zasnovanog nasilja nad osobama sa invaliditetom u BiH.

Najavljeni učesnici su ključni sudionici koji na direktan ili indirektan način mogu doprinijeti da se ovo pitanje efikasnije rješava u bh. društvu.

Na okruglom stolu će biti riječi o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini u vezi sa seksualnim i rodno zasnovanim nasiljem nad osobama sa invaliditetom, o mogućnostima izgradnje kapaciteta institucija za odgovor na tu pojavu i mogućnostima izgradnje kapaciteta organizacija osoba sa invaliditetom za odgovor na taj problem. 

Pozvani učesnici su predstavnici državnih,  federalnih i kantonalnih institucija vlasti te predstavnici pet koalicija organizacija osoba sa invaliditetom u BiH.   

Projekat „Invaliditet i seksualno i rodno zasnovano nasilje – građenje kapaciteta protiv seksualnog i rodno zasnovanog nasilja“ podržali su organizacija MyRight – Empowers people with disabilities i Radio Hjälpen iz Švedske.

Implementira se od oktobra 2020. godine do septembra 2022.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta