Bosna i Hercegovina     | 16.02.2021. 15:06 |

Srebrenica - Košarac i Grujučić razgovarali o razvoju ove lokalne zajednice

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 16. februara (FENA) - Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac danas je  boravio u radnoj posjeti općini Srebrenica, gdje se sastatao s načelnikom Općine Mladenom Grujičićem. Nakon sastanka ministar Košarac je rekao medijima da su razgovarli o razvoju ove loklane zajednice.

- Primarno pitanje je bilo kako pomoći ljudima koji žele da se bave privrednim aktivnostima u ovoj općini bez obzira da li su Bošnjaci ili Srbi. U tom kontekstu smo danas razgovarali, te kako i na koji način unaprijediti lokalnu zajednicu. Želimo imati odgovornu politiku i da Srebrenica nastavi saradnju s međunarodnim organizacijama koje će biti od pomoći svim građanima u Srebrenici - kazao je Košarac.  

Ministar Košarac je danas komentirao i odluku CIK-a o poništavanju izbora.

- Odluka je bila politički motivirana da se onemogući demokratski napredak svih građana. Ovim putem pozivam građane da ponovo izađu na izbore i izaberu svoje predstavnike za dobrobit svih građana ove Opštine - istakao Košarac.

Načelnik Grujičić se zahvalio na današnjoj posjeti i rekao da je ministar Košarac dokazani prijatelj Srebrenice i da je danas došao da iskaže svoju podršku.

Pored posjete minsitra Košarca, u radnoj posjeti Srebrenici danas su boravili i drugi politički zvaničnici RS-a, predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković i Petar Đokić.  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo