Bosna i Hercegovina     | 16.02.2021. 15:25 |

Sudjelovanje Livna u Projektu ILDP i izrada nove strategije razvoja grada

FENA Mario Loncar

LIVNO, 16. veljače (FENA) - Livanjski gradonačelnik Darko Čondrić razgovarao je u utorak s predstavnicima Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH o sudjelovanju tog grada u Projektu integriranog lokalnog razvoja (ILDP) koji predstavlja zajednički projekt Vlade Švicarske i UNDP-a BiH.

Kako su izvijestili iz livanjske Gradske uprave, sastanku su nazočile savjetnica za lokalnu upravu pri UNDP-u Amela Gačanović Tutnjević i terenska službenica Mirela Suton Williams.

One su s livanjskim gradonačelnikom, uz ostalo, razgovarale o godišnjem i trogodišnjem planiranju koje bi, prije svega, bilo funkcionalno te o upravljanju razvojem, kao i izradi nove strategije razvoja Grada Livna. 

Gradonačelnik Čondrić smatra kako bi upravljanje razvojem u konačnici doprinijelo boljim rezultatima razvitka kao i većom koristi za same građane u smislu unaprjeđenja javnih usluga. 

Predstavnice UNDP-a iskazale su spremnost za uključivanje Grada Livna u buduće planove i aktivnosti predviđene spomenutim projektom.

Pritom su naglasile i dosadašnju dobru suradnju s Livnom kao s jednom od četrdeset jedinica lokalne samouprave koliko ih je uključeno u ILDP projekt.  

 Od početka sudjelovanja Grada Livna u Projektu integriranog lokalnog razvoja urađeno je niz aktivnosti definiranih prije svega potpisivanjem memoranduma o razumijevanju u rujnu 2012. godine čime je označen početak zajedničke inicijative za jačanje lokalne uprave u BiH.

U dosadašnjim aktivnostima Grada Livna i sudjelovanju u ILDP projektu izrađena je Strategija integriranog lokalnog razvoja Općine Livno za razdoblje 2014.-2023.

Pored toga, jedan od projekata koje je Grad Livno realizirao putem podrške kroz program ILDP-a bio je projekt "Unaprjeđenje energetske učinkovitosti Osnovne škole Ivan Goran Kovačić" gdje su njenom realizacijom izmijenjeni otvori škole čime je poboljšana energetska učinkovitost. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo